ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

April 18, 2018

 

The Value of Acupuncture in Cancer Care
Harvard Medical School, Boston, Massachusetts
Hematol Oncol Clin North Am. 2008 August ; 22(4): 631
Η κλινική εφαρμογή του βελονισμού στην θεραπεία του καρκίνου είναι νέο πεδίο στην ογκολογία. Στις ΗΠΑ, σε πολλά κέντρα θεραπείας του καρκίνου όπως το Dana-Farber Cancer Institute (DFCI) στη Βοστώνη, το Memorial SloanKettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη, και το M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον, ο βελονισμός χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μια ποικιλία συμπτωμάτων που προκαλούνται από τον καρκίνο ή από τις παρανέργειες των θεραπειών του.
Έχει βρεθεί πως ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για την ανακούφιση από τον καρκινικό πόνο, το άγχος, την αϋπνία και την κατάθλιψη , από τη ναυτία και τον έμετο που προκαλεί η χημειοθεραπεία, την λευκοπενία, την κόπωση, τις εξάψεις των γυναικών με καρκίνο μαστού, την ξηροστομία και δυσφαγία που προκαλεί η ακτινοθεραπεία στην περιοχή του τραχήλου, την περιφερική νευροπάθεια που προκαλούν διάφορα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.
Η μέθοδος αποδεικνύεται κλινικά αποτελεσματική αλλά και ασφαλής και δίνει νέες δυνατότητες για ανακούφιση και ποιότητα ζωής σε αυτή την ομάδα των τόσο ταλαιπωρημένων ασθενών. Η έρευνα και η επιστημονική τεκμηρίωση δίνουν νέα διάσταση και εντάσσουν τον βελονισμό, μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδο, στην φαρέτρα του σύγχρονου γιατρού.

Please reload

Our Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Follow

Τηλέφωνο Ιατρείου

2310458344

Διεύθυνση Ιατρείου

Αδριανουπόλεως 55 Θεσσαλονίκη Ελλάδα 55133

©2020 by Kentro Iatrikou Velonismou AcuTherapy. Asteriou Sousana & Hourmouzi Vivetta